דלג לתוכן
חיסכון אישי

חיסכון לכל ילד - חיסכון חכם לטווח ארוך לילדים

למה כדאי לחסוך לילדים במגדל חיסכון לילד?

ילדים הם העתיד שלנו. אנו דואגים להם בהווה, משקיעים בחינוך שלהם בהקניית ערכים טובים, בחוגים מעשירים, ובכלל - מספקים להם את הכי טוב שאפשר כדי לציידם אותם בכל הכלים הנכונים לתחילת חייהם העצמאיים. אנו עושים זאת בעיקר שבעתיד, יוכלו הילדים, שכבר הפכו לבגירים, לא רק לפרוש כנפיים, אלא גם לעמוד על הרגליים בבטחה שתאפשר להם להתנתק אט אט מהקן החם והביתי שסיפקנו להם כל השנים ולהתחיל לבנות את חייהם העצמאיים בהצלחה.

לצד חינוך איכותי, השקעה בהעשרה וניתוב ערכי חשוב - אין ספק שביטחון כלכלי הוא אחד המדדים החשובים ביותר להצלחה, וכאן נכנסת לתמונה תוכנית "חיסכון לכל ילד" שהגו משרד האוצר והביטוח הלאומי בשנת 2017, ומהווה "תעודת ביטוח כלכלית" לכל ילד בהגיעו לגיל 18.
במסגרת הפרויקט החשוב הזה, על שם כל ילד במדינת ישראל שזכאי לקצבת ילדים, תיפתח תוכנית חיסכון ייעודית שבה ביטוח לאומי מפקיד מדי חודש סכום של 51 ש"ח, עד גיל 21. לצד זאת, הורים יכולים להוסיף 51 ש"ח נוספים שיופחתו מקצבת הילדים החודשית, ובכך להגדיל את הסכומים הנצברים בתוכנית, אולם הם רשאים להפסיק את ההפקדה הנוספת בכל עת. כך, נכון לינואר 2020, אם גם ההורים יפקידו את חלקם, יעמוד החיסכון על 102 ש"ח בחודש, ו-1,224 ש"ח בשנה לכל ילד.

...ומה קורה בגיל 18?
עם הגיע הילד לגיל 18 ההפקדות החודשיות מטעם המדינה יופסקו ולתוכנית יופקד מענק חד פעמי ואחרון בגובה 500 ש"ח. אם הילד יפדה את כספי החיסכון בגיל 18 הוא יצטרך לקבל על כך את אישור הוריו, כאשר אם כספי החיסכון ייפדו לאחר גיל 18 ועד גיל 21, יופקדו לתוכנית 500 ₪ נוספים מטעם המדינה וניתן יהיה לפדות את הכספים גם ללא אישור ההורים.
מגיל 21 ובתנאי שהחוסך ימשיך לשמור על התוכנית ולא ימשוך אותם - ייגבו דמי ניהול שנתיים בגובה של כ-0.23%. בשלב זה פדיון הכספים יחוייב גם בתשלום מס רווחי הון, בעוד אם הכספים יישמרו בתוכנית עד לגיל פרישה - הם יוכלו להיפדות כקצבה חודשית, ויהיו פטורים מתשלום מס רווחי הון

איך להפקיד לתוכנית חיסכון לכל ילד?
אתר הביטוח הלאומי מאפשר להורים לבחור את אפיק ההשקעה הרצוי להם מבין שתי אפשרויות: הפקדה בתוכנית חיסכון בבנק או הפקדה בקופת גמל. במקרה שההורים לא יבחרו את אפיק ההשקעה - ביטוח לאומי יחליט עבורם ויקבע אפיק ברירת מחדל שינהל את כספי התוכנית, בהתאם לגיל הילד: ילד שטרם מלאו לו 15 - הכספים יופקדו לקופת גמל להשקעה, במסלול השקעה בסיכון מועט; ילד שמלאו לו 15 שנה ומעלה - הכספים יופקדו לחשבון הבנק שאליו מופקדת קצבת הילדים.

מגדל חיסכון לכל ילד: כל מה חשוב לדעת
בסוף שנת 2019 פרסם משרד האוצר נתונים עבור השנה שקדמה לה (2018), מהם עולה כי מרבית ההורים העדיפו להשקיע את כספי החיסכון לכל ילד בקופות גמל. הסיבה לכך היא שלמרות שחיסכון בקופות גמל מלווה בסיכון מסוים אל מול חיסכון סולידי יותר בבנק, הרי שככל שהחיסכון ממושך יותר - כך רמת הסיכון פוחתת, והסיכוי לתשואות גבוהות יותר עולה.
כך או כך, תוכנית חיסכון לכל ילד היא חיסכון לטווח ארוך, ולכן חשוב לבדוק את התשואות שתקבלו לאורך השנים, אולם לא לשכוח לוודא את האיתנות הפיננסית של חברת הביטוח המנהלת את הכספים, ניסיונה בניהול כספים לטווח ארוך, ויכולתה להניב עבורכם תשואה לאורך זמן ברמת סיכון סבירה ולא מסוכנת מדי.

"מגדל חיסכון לכל ילד", מעמידה לרשותכם, את כל הניסיון, המקצועיות והמומחיות הרבה של חברת מגדל בכל הקשור בניהול תוכניות חיסכון והשקעות שונות לטווח ארוך. במסגרת מגדל חיסכון לכל ילד, ניתן לבחור מתוך ארבעה מסלולי השקעה: » מסלול בסיכון מועט (מסלול ברירת המחדל); מסלול בסיכון בינוני; מסלול בסיכון מוגבר; ומסלול הלכה - מערך השקעות מוביל בניהול השקעות במצבי שוק משתנים שיאפשר לכם לבחור את הטוב ביותר עבור ילדיכם, ולהבטיח להם סכום נאה שייצבר לזכותם ושישמש עבורם מקפצה חשובה ונקודת פתיחה מצוינת לתחילת חייהם הבוגרים.

כתבות שאולי יעניינו אותך

אני רוצה להצטרף

חיסכון קשת לפרט
נדרש למלא את כל שדות הטופס
אני רוצה להצטרף